Bemutatkozás
Home albérleti program bevételi források fejlesztési célok kapcsolatrendszer

 

 

 

 

A Kríziskezelő Központ l992. áprilisában kezdte meg működését, mint önálló intézmény. Korábban az Egyesített Szociális Intézményhez tartozott. A megnövekedett igény és az ellátandó feladat jellege miatt szükségessé vált a hajléktalan ellátás különválása.

Első lépésként a városban a Móri u. 8., a Malom u. 16. és a Sörház tér 3. alatt lehetett hajléktalanokat elhelyezni. Összesen 58 főt. Mind a három szállás teljes kihasználtsággal működött.

 

1992. december 14-ével a Széchenyi u. 60-ban került kialakításra egy 31 fős átmeneti szállás.

 

Ezek a szálláshelyek komoly segítséget nyújtottak a rászoruló emberek gondjainak megoldásában, de távolról sem voltak elégségesek, hogy minden rászorulót segíteni tudjanak. Az utcai hajléktalanok gondozása érdekében elengedhetetlen volt a Szociális Információs Szolgálat létrehozása.  

 

A szolgáltatások bővítése érdekében a Malom u . 16.-ban 1994-ben került sor az ideiglenes éjjeli menhely kialakítására. Az ott levő férőhelyeket emeletes ágyakkal bővítettük. Ezzel 38-40 fő éjszakai szállását biztosítottuk

 

A Malom u. 16-ból, mint átmeneti szálláson levő hajléktalanokat a Sörház tér 3-ban, a volt gondnoki lakásban helyeztük el  (12 fő). Az éjszakai menhelyet 1995. május 5-ig működtettük. A nyár folyamán ezt az épületet lebontották. 20 férőhellyel csökkent az intézmény szálláslehetősége, annak ellenére, hogy a rászorultak létszáma egyre növekvő tendenciát mutatott. 1995. októberétől ismét megindult az éjjeli menhely működése. Igen szűkös körülmények között tudtuk csak elhelyezni hajléktalanjainkat. Az elmúlt 6 évben fokozatosan fejlődött az intézmény, s érte el a jelenlegi férőhely számot.