Energiamegtakarítás az ablakok szigetelésével!

 
Az ablakok, ajtók tömítései idővel elöregszenek, tönkre mennek. Csere szükséges, ami a szerkezetek tömítését jelentősen javítja. Az energia jelentős része azonban nem csak a tömítések mentén, hanem az üvegen is keresztül távozik.

Hővédelem

Az ablakok jellegüknél fogva a legnagyobb hő veszteséget jelentő szerkezeti elemi a lakásnak. Mind téli időszakban a fűtési energia tekintetében, mind a napfény által okozott nem kívánt felmelegedés miatt a nyári időszakban. A mai korszerű üvegek képesek a fűtési energia jelentős csökkentésére, de a nap által okozott felmelegedés megakadályozására is.A felsorolt szempontok kielégítésére a már meglévő szerkezeteken elvégzett üvegcsere is hatalmas változást eredményez, és utólag is egyszerűen elvégezhető.

Miért érdemes üveget cserélni?

Mert igenis érdemes. És nem a huzat, vagy a komisz gyerekek által betört üvegek cseréjére gondolok.

A tapasztalatok alapján egy rossz hőszigetelő képességű üveg cseréjével annyi energia takarítható meg, hogy akár már a harmadik évben megtérül a befektetés ára.
A nyílászáró szerkezetek felületének több min 80 %-a az üveg. Ha ez a felület rossz hőszigetelő értékkel bír, úgy – ha azonos hőszigetelő értékű a tok és szárnyszerkezet, ami természetesen nem igaz, akkor a hő 80 %- az üvegen távozik.
A mai, korszerű üvegek hőszigetelő képessége 2,5 szer jobb, mint az akár 10 éve gyártott üvegeké.
És ami még fontos, a hőérzet, vagy komfortérzet. Fizetni ugyan nem kell érte, de megfizethetetlen.
Fizetni havonta szoktunk a fűtésért, a hőérzet, vagy komfortérzet minden pillanatban jelen van.
 

Hőszigetelés - Szaktanácsadás

Az ablakjavítás mindig olcsóbb mintha újat vásárolna, cserélni csak a legvégső esetben kell és még az sem minden esetben biztos, hogy ésszerűbb megoldás, mint a meglévő javítása, felújítása. Az ablak nem divatcikk, azért mert a szomszéd cserél, nekünk nem biztos, hogy kell. De, ha mégis a csere mellett dönt, akkor is érdemes tanácsot kérni. Az ablakvásárlás legalább akkora figyelmet igényel, mint egy gépkocsi megvásárlása

Egy átlagos méretű lakás ablakainak cseréje több százezer Ft, és a jelentős összeg mellett a bontás és a beépítés hatalmas felfordulással jár. A piacon megtalálható számos gyártó, számtalan ablaktípusa mind minőségben, mind kivitelben és ebből fakadóan árban is széles választékkal bír. A szabály itt is érvényes. A legolcsóbb néha a legdrágább!
ALUMANU Bt. 1037 Budapest Zay u. 3
Tel: 06 1 242-6832  Fax: 06 1 240-6652
Mobil: 06 20-967-0086

e-mail:  ablakjavitas@t-online.hu
honlap: www.ablakjavitas.hu