Borkóstolás a Hárs Pincészetben  
 
 
     

 

Ugye hallottak már a Debrõi Hárslevelûrõl? No és Gecse István borászról? Ha szeretik a zamatos borokat; a borospincében született józan gondolatokat; az ízes humort és a közvetlen, baráti hangulatot, akkor a Hárs Pincészet csak Önökre vár! Gecse István borász igazi szenvedéllyel mesél a borkészítés misztériumáról és az elfogyasztott bor áldásos hatásáról. A borkülönlegességek mellett megcsodálhatják borászati gyûjteményét is, amelyben a több, mint száz éves szõlõpréstõl a kézzel számozott hõfokmérõig szinte minden megtalálható. Emeljük poharainkat! Kedves egészségükre!

A program tartalma:
- 6 különbözõ borból kóstoló
- pincelátogatás
- borászati eszközök bemutatása
- a bemutatott borok a helyszínen megvásárolhatóak

 

 
Helyszíne: Hárs Pincészet, Feldebrõ, Kossuth u. 1.
 
Foglalás (minimum 4 fõ):elõre, még leutazás elõtt
       
 
   
  Hintózás Tenke Gergelyné tanyáján  
 
 
     

 

Tenke Gergelyné pejparipák vonta hintóján a Vendégházunktól egy másfél órás körutazást tehetnek a falu körül, bejárva erdõt-mezõt, dimbet-dombot, szõlõültetvényeket, szántókat és réteket, háttérben a Mátra gyönyörû panorámájával. Feldebrõt elhagyva átkelnek a Tarna folyón és megérkeznek a Debrõi Hárslevelû õshazájához, az Öreg-hegyhez, ahonnan aztán Aldebrõn keresztül visz az út vissza, Tenke Gergelyné Csillagmajor tanyájára. Vigyenek kockacukrot, azt nagyon szeretik a pacik és Zsuzsi a szamár!

 

       
    Indulás: Dió-Lak Vendégház  
       
    Érkezés: Csillagmajor tanya, Feldebrõ  
       
    Foglalás (maximum 8 fõ): elõre, még leutazás elõtt  
       
 
   
  Kemencében sütés  
 
 
     

 

Sütöttek már kenyeret kemencében? Gyúrtak már tésztát igazi, faragott fateknõben? Ettek-e már igazi Feldebrei Kenyérlángost? Ha nem, úgy itt az ideje elkezdeni! Este a hölgyek elõkészítik a fateknõben a hozzávalókat, másnap reggel a férfiak korán felkelnek és begyújtanak a kemencébe, aztán a hölgyek nekiállnak dagasztani. Ha kész a dagasztás és jó meleg már a kemence, akkor uzsgyi a péklapáttal betenni a tésztát és várni. A jól végzett munka meghozza az eredményét: semmivel sem összehasonlítható élmény a kacsazsíros, frissen sült, ropogós kenyérlángos. Igazi kollektív munka, a végén teli hassal. Próbálják ki!

Kemencében sült ételeink:
- a hírös Feldebrei Kenyérlángos fokhagymával és kacsazsírral (5 db)
- igazi kovásszal készült, saját kézzel gyúrt fehér kenyér (5 db)
- ráadásnak vaslábasban sült töltött káposzta, hogy ebédre is legyen mit enni

 

       
    Foglalás (minimum 4 fõ): elõre, még leutazás elõtt
 
       
 
 
| szállás | látnivalók | képek | programok | feldebrõ | heves tour | nord tour | fesztiválkalauz | vásárnaptár | matrainfo | matra.lap.hu
 
Szállásfoglalás: +3630 964 1724 | info<kukac>diolak.hu