|
Sütöttek
már kenyeret kemencében? Gyúrtak már
tésztát igazi, faragott fateknõben? Ettek-e
már igazi Feldebrei Kenyérlángost? Ha nem,
úgy itt az ideje elkezdeni! Este a hölgyek elõkészítik
a fateknõben a hozzávalókat, másnap
reggel a férfiak korán felkelnek és begyújtanak
a kemencébe, aztán a hölgyek nekiállnak
dagasztani. Ha kész a dagasztás és jó
meleg már a kemence, akkor uzsgyi a péklapáttal
betenni a tésztát és várni. A jól
végzett munka meghozza az eredményét: semmivel
sem összehasonlítható élmény a
kacsazsíros, frissen sült, ropogós kenyérlángos.
Igazi kollektív munka, a végén teli hassal.
Próbálják ki!
Kemencében
sült ételeink:
- a hírös Feldebrei Kenyérlángos fokhagymával
és kacsazsírral (5 db)
- igazi kovásszal készült, saját kézzel
gyúrt fehér kenyér (5 db)
- ráadásnak vaslábasban sült töltött
káposzta, hogy ebédre is legyen mit enni |
|