er

Motivum Motivum

Referencia intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése - TÁMOP-3.1.7-11/1

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy intézményünk megnyerte a TÁMOP-3.1.7-11/1 Referencia intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése c. pályázatát. A projekt időtartama 8 hónap, 2012. április 01 és november 30. közötti időtartamra szól. A részletek az alábbi dokumentumban olvashatók:

szechenyiterv


TAMOP_3_1_7.pdf (134 KB)


Kiadvány (0,97 Mb) PDF fájl


Sajtóközlemény (DOC 325,5 KB)


magyarorszagmegujul
eulogoeuTársadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben

Óvodánk egyik feladata a TÁMOP-3.1.4 09/1. "Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben" c. pályázatban, hogy megtervezzen és nyilvánosságra hozzon egy 3 hetet meghaladó projektet. A Fecske csoport pedagógusai a Föld projektet tervezték meg. Ez látható a következő dokumentumban:


Fold_Projektterv_2.pdf (90 kB)A pályázat másik vállalása, hogy az intézmény pedagógusai 2 innovációt dolgoznak ki, melyet elhelyeznek az óvoda honlapján, valamint a kosar@educatio.hu címen. Az innovációk címei: "A környezeti elemek védelme, a környezettudatos magatartás megalapozása óvodánkban", "A viselkedéskultúra fejlesztése". Az innovációkat az alábbi dokumentációban olvashatják:


Innováció1.pdf (1,15 MB)


Innováció2.pdf (969 kB)


A záró rendezvény 2010. augusztus 27-én volt a Társadalmi Rendezvények Házában. Szeptembertől minden csoportban bevezetésre kerül a kompetencia alapú nevelés.


Oktatási programcsomag tájékoztató (55 KB) Word dokumentumként.


A programcsomag hozadéka (37 KB) Word dokumentum formátumban.


ujmo

A Jó gyakorlat fogalmát a TÁMOP-3.1.4. /09/ sz. „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” c. európai uniós pályázat kapcsán ismertük meg. Kötelező látogatáson kellett részt vennünk egy másik óvodában tapasztalatszerzés céljából. A konzultáció után nevelőtestületünk úgy gondolta, hogy nekünk is van olyan tapasztalatunk, mely megfelel a Jó gyakorlatot átadó intézmények kritériumainak, másoknak is újat tudunk adni. Első évben két területet választottunk ki, majd bővítettük másik kettővel. A Jó gyakorlatok részletei az EDUCATIO iskolatáska felületén, az alábbi linkeken találhatóak meg.


A játék értelmezése korszerű pedagógiai szemléletben


A kompetencia alapú nevelés tervezése, szervezése, módszertani adaptációja


Az infokom. nevelés helye a 3-7 éves gyermekek kompetencia fejlesztésében


Értékeink átadása: erkölcsi nevelés az óvodábanreferencia


REFERENCIA INTÉZMÉNY (56 KB) DOC fájl

REFERENCIA MŰHELYMUNKA MEGHÍVÓ(630 KB) PDF fájl


zöldóvoda

ZÖLD ÓVODA CÍM

a címet II. alkalommal nyertük el

etwinning

Tehetségpont
Rákosmenti Csicsergő Óvoda 1173 Budapest, Kaszáló u. 48. Tel/Fax: 256-5546 Email: ovoda@csicsergo17.hu